וינה היא לא רק ביתם של פרויד, שטראוס, מוצארט ובטהובן, אלא גם של אספנים ואוצרי אומנות רבים. עשרות מוזיאונים פרושים ברחבי וינה, כל אחד מהם מוקדש להנצחה, איסוף ושימור של אינסוף פריטים ומיצגים בתחומים מגוונים.
ממוזיאון לאומנות קלאסית, דרך מוזיאון לבובות ועד מוזיאון המנציח את זיגמונד פרויד - היכן שלא תלכו בווינה, סביר להניח שתמצאו מוזיאון כזה או אחר בסביבה. המוזיאונים בווינה ממוקמים, ברובם, במבנים עתיקים ובווילות מפוארות המוקפים בגנים מטופחים ומזמינים. עלויות הכניסה למוזיאונים בווינה הן לא זולות, לכן אם אתם מתכוונים לבקר במוזיאונים של וינה כדאי לברר במלון או בלשכות התיירות על הסדרי הנחות קיימים.
המוזיאון לתולדות האומנות בווינה
שוחרי האומנות הקלאסית לא ירשו לעצמם להפסיד ביקור במוזיאון זה. המוזיאון, אשר נהנה מחסותה של שושלת האבסבורג של וינה, נחשב לאחד המוזיאונים הגדולים ואולי החשוב ביותר באירופה, אשר סוקר את תולדות האומנות מהמאה ה-15 ועד המאה ה-18.
יצירות של ברויגל, ורמיר, קלימט, רמברנדט, רובנס וטיציאן הן רק חלק קטן מהשפע העצום של פריטי אומנות המוצגים בחדרים. המוזיאון מחולק לאזורים, כאשר כל אזור מוקדם לתקופה וזרם אומנות אחר – מהאומנות ההולנדית, הונציאנית, האיטלקית ועד תור הזהב הרנסאנסי – חדרים חדרים של יצירות מן המפורסמות וידועות בעולם.
המוזיאון לאמנות מודרנית בווינה (מומוק)
מוזיאון המוקדש כולו לאמנות מודרנית ונחשב למוביל מסוגו באירופה. בתערוכות כלולים מיצגים מגוונים כגון וידאו ארט, פסלים, רהיטים, ציורים ועוד, כולם מן המאה ה 20 וה-21, כולל תערוכות מתחלפות מרתקות. במוזיאון יצירות של אמנים מפורסמים כגון אנדי וורהול, פיקסו, קנדינסקי ועוד.
מוזיאון לאופולד בווינה
מוזיאון המקודש לאמנות האוסטרית-וינאית של המאה ה- 20 תוך התמקדות ביצירות בסגנון מודרניסטי ואקספרסיוניסטי. יצירות של מיטב האמנים האוסטרים כגון קלימט וקוקושקה מוצגות בתוך מבנה המעוצב כקוביה שחלק מרצפתה עשוי זכוכית, מה שמאפשר הצצה לגלריות בקומה התחתונה.
מוזיאון אלברטינה בווינה
מוזיאון אשר נקרא על שמו של הדוכס אלברט מברטיסלבה, אשר החזיק באוסף התמונות העצום המוצג במוזיאון. במוזיאון, המהווה קומפלקס עצום בפני עצמו, נמצא אוסף התמונות אשר נחשב לאחד הגדולים בעולם. המוזיאון נמצא באזור הרובע הראשון של וינה, ומהווה מוקד משיכה לשוחרי אמנות מכל העולם.
המוזיאון האתנולוגי של וינה
למשפחת הקיסרות האוסטרית היתה משיכה ידועה לחפצי נוי, אביזרים ופריטים אקזוטיים מארצות ותרבויות רחוקות. מוזיאון זה מוקדש למוצגים שנאספו ברחבי העולם, מאפריקה, ארצות המזרח, אמריקה והבלקאן ומסודרים במוזיאון ע"פ אגפים, כאשר כל אגף מוקדש לאזור אחר בעולם. תכשיטים, פרטי לבוש, כתרים מפוארים, כלי אירוח ועוד שלל עצום של 'מתנות' מוצגים לראווה בחדרים השונים, ומהווים תצוגה אתנולוגית מרשימה ויוצאת דופן.
המוזיאון היהודי בווינה
עד מלחמת העולם השניה, היווה הקהילה היהודית של וינה מקור לגאווה ליהדות אירופה. חיי הקהילה שגשגו והניבו שפע של יצירה, כתיבה, מחקר וחיי תרבות. כל זה נקטע עם סיפוחה של וינה לגרמניה הנאצית, ועם בריחתם ורציחתם של רוב היהודים שחיו בוינה עד אז. המוזיאון היהודי בוינה, אשר נפתח מחדש ב 2011, מציג את תולדות הקהילה היהודית בוינה החל מימי הביניים ועד ליהדות המודרנית של היום. חלקם של המוצגים אינטראקטיביים ובמקום פועלים ארכיון וספריה עם ספרים ומסמכים עתיקים. במוזיאון תערוכות קבועות ומתחלפות בנושאים שונים.
מוזיאון זיגמונד פרויד
הפסיכואנאליטיקן הידוע, זיגמונד פרויד, הוא אולי אחת מהדמויות המפורסמות אשר חיו ופעלו בוינה. עד שנאלץ לברוח מוינה בעקבות ה'אנשלוס' הנאצי, בילה פרויד את רוב שנותיו בדירה ברובע התשיעי של וינה. חדר העבודה בו פיתח והגה את עיקר הרעיונות שהשפיעו ושינוי את פני הפסיכולוגיה לעולם שוחזר, והיום פועל כמוזיאון אשר פתוח למבקרים. במוזיאון מוצגים קטעי וידאו, פריטים אישיים, סקירה ביוגרפית ומוצגים אשר מאפשרים הצצה מסקרנת לחייו האישיים.
המוזיאון לאמנות שימושית בווינה
מוזיאון חשוב ומפורסם נוסף בוינה, אשר אוצר בתוכו יצירות אומנות ותערוכות נפלאות מתחילת המאה העשרים ואילך. כמו רוב המוזיאונים בוינה, גם מוזיאון זה שוכן בתוך בניין מרשים מן המאה התשע עשרה, שבעבר שימש כבית ספר גבוה לאומנות בו התחנכו ציירים ופסלים מפורסמים. הגיוון המאפיין את המיצגים והתערוכות של מוזיאון זה הפכו אותו למוקד משיכה לא קטן בשביל תיירים ומקומיים כאחד.
מוזיאון ארמון שנברון
מוזיאון בוינה שנחשב לאטרקציה אמיתית בקרב ילדים, שכן הוא מאפשר לחלום, לדמיין ולהיות נסיכים ונסיכות ליום אחד, על כל המשתמע מכך. המוזיאון מציג את חיי היום יום של בני משפחת המלוכה הצעירים, כולל ארון הבגדים שלהם, שולחן האוכל, חדר המשחקים ומבוך השיחים שבגינת הארמון. הילדים המבקרים במוזיאון מוזמנים לקחת חלק בפעילויות השונות, להתחפש, להתלבש ולדמות עצמם לנסיכים/ות כאוות נפשם.